Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.den

4. 8. 2024

Pohodové nedělní ráno vinšujeme!

 

Po včerejší diskotéce jsme si dali o něco pozdějsí budíček, který přišel vhod všem.

    Posnídali jsme chlebíky s šunkovou pomazánkou - a věřte, že sedmý oddíl se umí činit i u snídaní. 

    Po úklidu nás čekala dopolední hra. Došli jsme na pilu. Při ranní návštěvě kanceláře jsme chtěli začít s vyšetřováním případu tajemného “M”, ale naše složka nikde. Místo toho jsme našli na stole vzkaz od našeho konkurenta Lestrada, který se nám vloupal do kanclu a složku si omylem vypůjčil. Rozumějte, prostě ji ukradl. Jako výkupné za ni chtěl Sherlockovo housle. Ovšem, od začátku tábora nikdo neviděl Sherlocka s houslemi, takže jsme je museli někde honem rychle splašit, abychom mohli vyšetřovat dál. V kabátě jsme ovšem měli jenom dýmku…ale výměnný obchod dokáže divy. Běhali jsme a vyměňovali předměty, dokud jsme se nedostali k houslím a posléze k naší složce.

    V táboře na nás už čekaly výpečky s knedlíkem a špenátem, a poledňák.

Každý den si necháváme poradit od dětí, co by si rády zahrály, tak jsme se rozhodli, že si dneska zahrajeme boj o vlajky v detektivní verzi. Konkurence mezi detektivními kancelářemi totiž stoupá.. Každý ostřílený táborník tento evergreen zná. Fáborky za pasem, rychlé běhy a střežení cíle. V našem případě šlo o Watsony, kteří měli okolo sebe ohraničený prostor, ve kterém jsme si s ním zahráli kámen-nůžky-papír za bonusové body.

    Večer jsme za to dostali sladkou odměnu v podobě krupicové kaše posypanou kakaem. Naskýtá se tedy hamletovská otázka.. míchat, či nemíchat?

    Po tomto dilematu jsme se se zahřátými bříšky vrhli na večerní výzvu při nástupu. Jedna hra sázela na náhodu, druhá na výdrž. Ale bod do celotáborovky je bod do celotáborovky, že jo.

    Objevilo se pár zklamaných tváří, když jsme se snažili vysvětlit, že v neděli pošta prostě nechodí, mno. Tak snad zítra.

    Dobrou nocku, a zase zítra.

Za táborníky Lůca