Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. a 6. den

1. 8. 2024

Krásný den všem fanouškům našeho detektivního blogu!

 

    Dnešní a zítřejší den shrneme do jednoho článku, jelikož budou dost podobné. Ale nejdřív z rubriky kuchyně: k snídani jsme měli cereálie s mlékem, a tím práce našich kuchařů dočasně skončila. Rozdělili jsme se totiž na dvě skupiny po třech oddílech, což znamená jediné - kotlíky a výlet! To si nejspíš pamatují jen čtenáři pamětníci, naposledy jsme dálkové výlety uskutečňovali v roce 2019. 

    Půlka z nás si tedy ráno trochu přivstala a šla na nádraží. Odtamtud jsme jeli vlakem do Plzně, kde jsme navštívili Depo 2015, hezky se prošli, a největším hřebem byla samozřejmě Plaza. Konečně závan civilizace. Nákupy, to je naše.

    Mezitím naši zálesáčtí kolegové si připravovali ohniště, nosili dřevo, rozdělávali oheň a psali recept na gulášovku. Když jsme vykoumali správný pracovní postup, který nám kuchaři schválili, dostali jsme i ingredience na jeho realizaci. Takže jsme loupali cibule i brambory, krájeli, poplakali si u toho, hodili to do kotlíku, a už jsme vařili na ohni. Tak šikovní jsme! Kdy jste naposledy vařili na ohni?

    Odpoledne nás čekala detektivní pohodička, takže hezky Lom, slunění se a poflakování, a svačinový meloun. 

    K večeru jsme se už dali zase všichni dohromady a nadšeně si vyprávěli o našich rozličných zážitcích, co se nám povedlo, a čeho se třeba vyvarovat. K tomu jsme povečeřeli výborno-skvělo-geniální plovdivská kolínka! (pozn.red: nejlepší večeře hodna mischelinské hvězdy). Chtěli jsme ještě teda dohrát vybiku ze včera a začít nový zápas, ale začalo nám nemile pršet. Naštěstí jsme věděli, kam jsme si zabalili pláštěnky a holínky, a k tomu jsme se obratně vyhýbali kapkám deště, takže nás to ani trochu nezaskočilo.

    Snad se nám přes noc trochu vyčasí, abychom nemuseli rozdělávat oheň v jídelně…a abychom si užili Plzeň za slunného počasí.

    To je pro dnešek a zítřek vše. Dáme vám zase vědět v sobotu. A všichni víme, co nás v sobotu čeká. DJ MgA. miniGlady se svou diskotékou! Vycházející ikona v oboru zemědělec/zvukař/dýdžejista. 

    Teď už šup do hajan, a sladké sny!

Za táborníky Lůca