Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.den

31. 7. 2024

Zdravíme všechny rodičovské koumáky a další zvídavé čtenáře!

 

    Ranní paprsky procházejí skrz chatkové okenice a budíme se do dalšího slunného táborového dne. Dnes to opět vypadá na pořádný hic. Vykonali jsme obvyklé ranní rutiny, snídali jsme nuttelovou pomazánku a čajdu. 

    Dopoledne se za námi stavil Sherlock, že je spokojený s naší detektivní prací, a že nám dá na starost nový případ. Ráno se mu totiž stala taková nemilá věc - když si šel do sámošky ráno koupit rohlík k snídani, paní prodavačka mu při placení dala neplatnou zfalšovanou bankovku. Sherlock samozřejmě věděl odkud vítr vane a museli jsme rozjet pátrání. Byl to známý kartel anglických padělatelů, který ovšem o Sherlockovi ví. Proto vyslal nás rekruty, abychom se mezi ně nenápadně dostali. Naší vstupenkou blíže ke zdroji bylo teda padělání peněz, karet a šeků, které jsme si vyrobili v atmosféře ranní návštěvy u Lomu. Při příchodu do tábora jsme byli zastavení hned u brány. Ukázali jsme naše věrohodné padělky a falšovatelé nás pustili blíže do svého doupěte. Sherlock nás informoval, že máme zabavit všechny peníze. To by ovšem nesměly být tak dobře schované. Běhali jsme po táboře a hledali nejrůznější a nejmenší skulinky, co by mohly sloužit jako schovky na peníze. Potrápili jsme se dost, ale po delší době jsme to zvládli. 

    Za odměnu jsme měli rizoto, a zasloužený poledňák po kterém jsme zamířili do Lomu, tentokrát už na koupačku. Sotva jsme si pověsili plavky a už nás čekal další případ. Jedná se o blízké kasino o kterém víme že by ho měli zavřít, akorát na ně nemáme použitelné důkazy. Zrujnujeme je tedy tak, aby nám to prošlo. Obereme je o všechny peníze, a od toho máme naše dětské chytrolínky. V kasinu jsme tak vyhrávali ve šťávopongu, v prší, v kámen-nůžky-papír, v kostkách a ve všem možném. Obrali jsme je skoro na dřeň, teď už zkrátka budou muset zkrachovat.

Po troše hazardu se ale hodí i trocha poctivé hry, takže jsme si po večeřových šunkoflekách dali i vybiku s pexesem. 

Zítra nás čeká…. a my vám to nepovíme. Ale už teď víme, že to rozhodně bude stát za to. Sledujte naše fotky.

Teď už dobrou noc a sladké sny, taky pomalu uleháme.

Za táborníky Lůca