Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.den

30. 7. 2024

Dobrý den naši milí domácí detektivové!

 

Léto je v plném proudu a začíná to být znát na teplotách, určitě nejen u nás. Takže od rána v poněkud mírnějším tempu. Posnídali jsme výborný domácí perník, který nám přes noc vykouzlili naši kuchaři Esmička s Pepou. K tomu samozřejmě kakao, jak se sluší a patří. A k táboru samozřejmě patří i pečlivý úklid chatek - jako každý rok je nejnaklizenější chatka odměněna táborovým tričkem, letos z kolekce designéra Simona.

Při ranním nástupu nám Sherlock zadal náš první detektivní úkol. Konečně! Musíme začít s něčím lehkým. V londýnských ulicích se potuluje spousta kapsářů. Sir Watson nám předal listinu hledaných a mapu, a my hledali. Naším úkolem bylo zapsat přesnou lokalitu rajónu kde daný kapsář řádí. A že nám to šlo neobvykle rychle. Do patnácti, maximálně dvaceti minut jsme pochytali úplně všechny. He, a ještě nám zbyl dostatek sil na vybíjenou a pexeso.

    Táborem se táhla příjemná vůně kuřízku s brkaší. Osvědčená klasika, která uspokojí i nejnáročnější strávníky.

(pozn.red.: myslíme si, že větší parádu umí udělat už jen plovdivská kolínka.)

    Při odpoledním žáru se soutěží a vyšetřuje docela těžko, takže jsme zvážili situaci, a kapsáři chvíli počkají. Když jde o koupačku v Lomu, počká každý případ. Takže jsme pozdravili paní kioskovou, překvapili místní dovolenkáře, koupili si nanuka, a mimo to jsme se i vykoupali. 

    Čekala nás ovšem inventůra kapsářských kapes. To byste se divili jak bezedné dokáží být, a co všechno se do nich vejde. Každý oddíl měl svého zapisovatelského kreslíře. Ostatní měli k dispozici náhled s obsahem kapes a průběžně svého o něm zapisovatele informovali - vznikly tak identické nákresy (některé více, některé méně relevantní). Dělat takový zákres není časově snadná záležitost a trochu nás to potrápilo. Pravděpodobně zahájíme školení ohledně levé a pravé strany, ale to je jen malý detail, který Sherlock s úsměvem přehlédnul.

    K večeři jsme spráskali knedlíky s cibulkou, a dali si večerní nástup. Rozdali jsme si milou poštu, a ještě si trochu zasoutěžili ve večerní výzvě. Pískáme poslední vybiku a šup spát. Zítra nás čeká pěkně nabitý den, ale o tom naši malí koumáci ještě nevědí.

    Teď už sladké sny, a dobrou noc.

Za táborníky Lůca