Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. den

9. 8. 2024

Dobré ráno naši milí rodičové a čtenáři!

 

    Dle očekávání se nám to včera trochu protáhlo, takže se ozýváme zas až druhý den. Tábor se nám chýlí ke konci, a brzo nás zas budete přeučovat z ešusů na normální talíře. Včera jsme posnídali výborný perník. Do toho nám ale ovšem začalo pršet… takže Anglie, jak má být. Tak to mělo zůstat až do odpoledne. 

    Po včerejším zjevení Moriartyho jsme měli v plánu ho dneska definitivně dostat. Takže jsme ráno zahájili vědomostní souboj pomocí hry “Tipni si”. Nejbližší tipy byly ohodnoceny patřičnými body. Tak schválně - věděli byste kolik váží mozek slona? Nebo kolikátého byl spáchán atentát na Kennedyho? Nebo kolik lidí starších patnácti let se vejde do dvoumístného Smartu v časovém limitu deseti vteřin?

    Za odměnu nám naši kuchtíci připravili príma guláš s těstovinami a trochu jsme si dáchli.

    Mezitím nám přestalo pršet, ale bylo dost mokro. Museli jsme tedy vyškrtnout původní variantu oblíbeného Rallye, protože bychom skončili docela rozlámaní. Když vidíme jakých pádových kreací jsme schopní i při normální chůzi po blátě.. Zvolili jsme tedy bezpečnější variantu týmového běhání s toaleťákem. Po trochu zpevněnější cestě. Moriartyho můžeme dopadnout i tak. Jednoduchý princip hry: celý oddíl dostane stejně dlouhý kus toaletního papíru, celý oddíl se ho chytí, a běží stanovenou trasu s maximální snahou minimálního roztrhání. Za každé roztržení se počítají trestné body.

    Pak už jsme jen dohráli poslední vybiku a pexeso. No, věřili byste, že to uteklo tak rychle? Ani my ne. K večeři  nás čekaly párky, rozdali jsme jednu z posledních pošt a už nás hnali do chatek. Aáá, tady začalo nervózní přešlapování. Bude nebo nebude bobřík..? Bude a byl! A že to stálo za to. Měli jsme připravené tři úrovně obtížnosti podle věku. A okruh byl letos trošku změněný a lehce delší. Z Hradce se totiž stává každým rokem větší a větší zástavba, což znamená větší počet lamp, což se našemu táborovému duchu moc nelíbí, takže jsme to trochu překopali. Aby to chytlo ten správný punc. 

    Všichni jsme to zvládli. Od nejmenších po puberťáky. Máme odvahy na rozdávání. Sledujte nás ještě dneska večer, a těšte se s námi na vyhlášení. Jsme napnutí jako kšandy.

Za táborníky Lůca