Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. den

6. 8. 2024

Dobrý večer!

Máme tady úterý a s ním i rohlík s vajíčkovkou k snídani. Samozřejmě u tak dobré snídaně nesmí chybět kvalitní ranní tisk. Lomíčkovské noviny, ve kterých se kdekdo dozvěděl o záhadném zmizení Enoly Holmes. Btw Enola ráda nechává tajné vzkazy v novinách, tady tomu nebylo jinak. Jsme vytrénovaný, proto jsme šifru zvládli levou zadní.

Po snídani hurá na ranní rozcvičku. U minulých rozcviček vedených vedoucím sem tam z davu zaznělo “To je trapný” nebo “To nebudu dělat”. Proto jsme se rozhodli přenechat vedení rozcviček samotným dětem sloužícího oddílu. Tenhle krok byl opravdu bravurní a hodláme ho držet dál i následující roky.

Mezitím se k nám dostala zpráva od padouchů, kteří Enolu unesli no a samozřejmě chtěli výkupný. Ale kdybyste viděli, co všechno chtěli! Třeba ešus, řasenku, lodičku z papíru nebo kopřivu a spoustu dalších věcí. Úkolem dětí bylo danou věc kdekoliv v táboře najít a co nejrychleji padouchům donést.

K obědu jsme si dali kuřecí vývar a hned po ní následovaly plněné knedlíky s uzeným, cibulkou i zelíčkem. Menší knedlíky přímo vybízely k nějaké soutěži jedlíků. Celý tábor si byl přidat minimálně jednou a šušká se, že někdo jich snědl i 19. Celkem jsme snědli 448 plněných knedlíků. Po obědě klasický poledňák na po obědový oddych. Každý poledňák držíme svalovou dietu. Kdyby jste ji chtěli taky držet, můžete se po obědě také svalit a chvíli si dáchnout. Doporučujeme!

Po poledňáku jsme nahodili plavky a vydali se do lomu. Počasí nám přeje a tak znovu najíždíme na odpolední koupačky. Máme radost, že tento rok sušíme převážně plavky a ne mokré tenisky a pláštěnky. Před večeří jsme stihli ještě jednu soutěž. Naším úkolem bylo zjistit a poznat obličejové rysy Enoly Holmes. To se nám nakonec podařilo a my si jako odměnu mohli dát špagety s pořádnou hrstí sýra.

Na večerním nástupu probíhalo klasické rozdání pošty a burza zapomenutých věcí. Každý zapomenutý hrneček, kšiltovka nebo kartáček na zuby je zpoplatněn několika dřepy. Každý nástup netrpělivě čekáme na výsledky soutěží a celkové pořadí. Dnes tomu ale bylo jinak a programoví nám už prý až do vyhlášení pořadí říkat nebudou. Přemlouvali jsme je, ale bylo to marný. Prozradili nám aspoň to, že nás zítra bude čekat táborák. Teď už dobrou noc a budeme se těšit zase zítra!

Za táborníky Kateř.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář