Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. den

28. 7. 2024

BUUDÍÍČEEK!

Ano, nepřeslechli jste se. Zahajujeme tábor v plném duchu. Všímavější si už při nástupu dětí do autobusu všimli, že letošní téma je Sherlock Holmes. Z vašich ratolestí se skrz letošní tábor stanou detektivové. Ale stát se takovým londýnským detektivem, to není jen tak! Ale my to zvládneme.

    Při ranním nástupu nás přivítal samotný Sherlock a jeho blízký kolega Watson. Objednali si na to extra londýnské počasí, takže se nám doopravdy na dvacet minut zatáhlo a trochu sprchlo. Doufejme, že máme živly opravdu v moci a budou nás nadále takhle hezky poslouchat. Každý oddíl měl za úkol představit nám svou detektivní kancelář, její jméno a historii. A každý správný detektiv má přece svého věrného parťáka, který mu pomáhá při řešení (Jako má Holmes Watsona, že ano!). Tudíž si každý oddíl vytvořil svého Watsona přímo z oddíláka. Dozvěděli jsme se příběhy rozličné - veselé, smutné, dramatické, a všechny stály za to. Fešné výtvory si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Následovalo řádné doplnění sil v podobě brambor se sekačkou a jako dezert - poledňáček. 

    Aby nás Sherlock - chápejte detektivní špička - vzal pod svá křídla, museli jsme dneska zahájit detektivní výcvik, abychom zocelili svou fyzickou stránku. Takový rychlokurz, který bude pokračovat i zítra, abychom procvičili i paměť. Skákali jsme do dálky, trénovali chůzi poslepu a trochu jsme protáhli zakrnělé běhy. To vše na malém okruhu, který všichni dobře známe a kde víme, že nikdo nezakufruje. Prochajda to byla pěkná, hezky se nám vyjasnilo a ptáčci nám zpívali do kroku. A v táboře nás už čekala Frankfurtská polívka. Už jsme si skoro chtěli myslet, že je to pro dnešek vše, ale to by nebyl Sherlock, který myslí o tři kroky dopředu. Při večerním nástupu jsme dostali klíče k šifrám, a dozvěděli se o večerních výzvách. Dnešní úkol spočíval ve stoji na jedné noze. Přátelé, Survivor je oproti nám nic. Takovou výdrž byste neviděli ani na televizních obrazovkách - a bodejť by ne! Hraje se o bod do celotáborovky! Poté jsme zahájili večerní sérii zápasů v pexesu a ve vybice. Celí zamazaní od antuky jsme se šli rychle osprchnout, a šup do spacáčků. Začínáme si zvykat na táborový režim, na spacáčky i ešusy, a divili byste se, jak rychle to šlo.

    Pro dnešek vám přejeme dobrou noc, zítra dáme zase vědět, jak nám to jde.

Za táborníky

Lůca a Simon